top of page

Over mij

Geboren in 1986 in leiden. In 2010 studeerde ik af als docent Theater aan de HKU in Utrecht. In 2021 studeerde ik af als pedagogisch medewerker Kinderopvang. In 2022 certificeerde ik mij als moestuincoach bij IVN natuureducatie en Permacultuur Designer. Na 15 jaar met name spel als middel in te zetten in mijn werk, kreeg ik behoefte mijzelf verder te ontwikkelen en nieuwe dingen te leren. Nu heb ik de missie om, naast theater, ook de natuur en het moestuinieren toe te voegen aan mijn werk. Volgens mij is spelen en verbinden met de natuur de basis van het leven. Regisseur, docent, coach, begeleider, pedagoog. Spelenderwijs of Moestuinderwijs. Here i am. Kies wat jou past!

Moestuin
coach
Moestuincoach
 

In 2012 starte ik met moestuinieren en deze hobby is nu ook een deel van mijn werk. Sinds april 2022 woon ik met mijn gezin in Apeldoorn en eten wij onze groenten grotendeels zelfvoorzienend uit mijn moestuin. Ik leg een voedselbosje aan en onze plek wordt een inspiratie - en studieplek. In februari 2023 heb ik De Moestuinschool opgericht om vanuit daar moestuincoaching, lezingen & workshops, moestuinlessen en natuurlessen te gaan geven aan particulieren, bedrijven, scholen en kinderdagverblijven. Je kunt mijn moestuinavonturen ook volgen via Instagram @demoestuinschool 

Moestuin
lessen
Moestuinlessen

Kinderen (en volwassenen) met hun handen in de aarde krijgen, vind ik echt te gek. Je hoeft mij niet te vragen hoe belangrijk ik het vind dat dit een vast onderdeel zou moeten zijn van het onderwijs. Leren hoe de aarde werkt en waar je eten vandaan komt. Ik ben blij dat dit steeds meer wordt ingezien en veel scholen al starten met een moestuin. Wil je hier coaching, hulp of een echte moestuindocent bij? Ik geef lessen op scholen en in overleg kunnen er ook lessen bij ons in de tuin plaats vinden in Apeldoorn.

Pedagoog
Pedagogisch professional en moestuinbeheerder

Van 2020 tot 2021 heb ik gewerkt als pedagogisch professional op het kindercentrum Panta Rhei bij de peutergroepen. Werk dat ik tussen 2007 en 2012 ook met veel plezier heb gedaan voor diverse kinderopvangorganisaties. Ik heb op het centrum een moestuin opgezet en onderhield deze samen met de kinderen. In mei 2021 heb ik, omdat docent drama geen geldig diploma meer is, de opleiding Pedagogisch medewerker Kinderopvang niveau 3 afgerond op het ROC in Utrecht. 

Theater
maker
Theatergroep Heer Otto | Artistiek - en zakelijk leider

In 2010 heb ik jeugdtheatergezelschap Heer Otto opgericht. Van 2013 tot 2020 ben ik samen met Rick Schellinkhout het vaste artistiek team geweest en zakelijk leider. Ik maakte 7 producties. In 2020 wilde ik een nieuwe uitdaging, maar Heer Otto blijft mijn trots. en Rick blijft doorgaan. In 2023 wil ik een nieuwe solo voorstelling maken met een combinatie van alledrie mijn passies; theater, clownerie en natuureducatie. Stay Tuned.

Spel
Trainer 
Documentaire| Clowns on tour

Ik hou enorm van (professionele) spelers trainen. In 2010 en 2011 maakte ik samen met mijn vader 5 clownsreizen naar Bosnie - Herzegovina met onze stichting " De clown onderwijst". Zo trainde ik in 2011  5 clowns, nam hen mee en filmmaker Simon Claasen filmde het hele avontuur!  Ik train met enige regelmaat nog profs en amateurs in de vorm van workshops. Samenwerken? Stuur me een bericht!