Over mij

Geboren in 1986 in leiden. In 2010 studeerde ik af als docent Theater aan de HKU in Utrecht. Recentelijk , 2021, studeerde ik af als pedagogisch medewerker Kinderopvang. In 2022 volgende ik de privé opleidingen tot moestuincoach bij IVN natuureducatie en Permacultuur Designer bij Permacultuur Onderwijs Nederland.  Na 10 jaar met name spel als middel in te zetten in mijn werk, kreeg ik behoefte mijzelf verder te ontwikkelen en nieuwe dingen te leren. Nu heb ik de missie om, naast theater, ook de natuur en het moestuinieren toe te voegen aan mijn werk. Regisseur, docent, coach, begeleider, pedagoog. Spelenderwijs of Moestuinderwijs. Here i am. Kies maar! 

Coach
Moestuincoach, docent en ontwerper

Mijn andere passie naast theater. In 2012 starte ik met moestuinieren en deze hobby is nu ook mijn werk. Sinds april 2022 wonen wij in Apeldoorn met een groot stuk grond. Hier proberen we zo zelfvoorzienend mogelijk van te leven en ik leg een voedselbos aan. Afgelopen jaar studeerde ik voor moestuincoach en Permacultuur Designer. Particulieren, scholen en bedrijven help ik graag in een eerste stap naar een moestuin. Je kunt mijn iegen moestuinavonturen volgen via Instagram (@moestuinderwijs) 

Pedagoog
Kindercentrum Panta Rhei | Pedagogisch professional en opzetten moestuin

Van 2020 tot 2021 heb ik gewerkt als pedagogisch professional op het kindercentrum Panta Rhei bij de peutergroepen. Werk dat ik 10 jaar geleden tijdens en na mijn studie ook met veel plezier heb gedaan. Ik heb op het centrum een moestuin opgezet en onderhield deze samen met de kinderen. In mei 2021 heb ik, omdat docent drama geen geldig diploma meer is, de opleiding Pedagogisch medewerker Kinderopvang niveau 3 afgerond op het ROC in Utrecht. 

Spreker
Tedx Talk| Zeg ja, maak fouten en droom! ​

Wat doe je op die momenten in het leven dat je even bent vergeten hoe sterk, krachtig en bijzonder je bent? Dan denk ik aan de clown en de lessen die ik heb geleerd in het werk met duizenden kinderen in de afgelopen 12 jaar. Voor 500 jongeren vertel ik hier mijn levenslessen; Ja zeggen, fouten durven maken en blijven dromen. Ik denk dat je mij in dit filmpje heel goed leert kennen en in de kern te pakken hebt. Ik heb op veel inspiratie podia en congressen gesproken.

Theater
Theatergroep Heer Otto | Artistiek - en zakelijk leider

In 2010 heb ik jeugdtheatergezelschap Heer Otto opgericht. Van 2013 tot 2020 ben ik samen met Rick Schellinkhout het vaste artistiek team geweest en voerde ik de zakelijke leiding. Met bakken passie heb ik 7 producties gemaakt. Tot op heden maakt Heer Otto professioneel jeugdtheater en ik ben trotse oprichter van deze mooie stichting.

Trainer 
Documentaire| Clowns on tour

In 2010 en 2011 maakte ik samen met mijn vader 5 clownsreizen naar Bosnie - Herzegovina met onze stichting " De clown onderwijst". We speelden op scholen, bejaardetehuizen, instellingen voor gehandicapten, festivals en meer. In 2011 trainde ik 5 andere clowns, nam hen mee en filmmaker Simon Claasen filmde het hele avontuur!  Samenwerken? Stuur me een bericht!

De Goudse Clownschool| Docent

Ik in mijn element? Laat mij clownslessen geven en ik ben gelukkig. Als jonge telg in clownsland mocht ik van 2014 tot 2016 als mentor en docent aan de slag op de Goudse Clownschool. Ik gaf les aan de 1e en 2e jaars en dat was echt een feestje. Student van de HKU Kaylie Plundert kwam een kijkje nemen in mijn lessen. 

Clown
Clowns on tour| A moment of contact

2010, onze eerste reis naar Bosnie- Herzegovina. Hoe maken wij als vader en dochter door middel van de filosofie van de clown écht contact met al die mooie mensen. Jong en oud. We hadden één missie: zoveel mogelijk clowns neuzen uitdelen en clownsmomenten hebben. Het werden er duizenden.

Docent