top of page

Trainingen & Lessen

Bij écht contact maken horen drie fases; contact maken met jezelf, met de ander en met de wereld om je heen. Ik doorloop deze drie fases altijd, maar via verschillende startpunten. Soms in één op één coachingstrajecten, dan weer in groepstrainingen of in direct contact met de wereld namelijk met je handen in de moestuin. Spelenderwijs of moestuinderwijs.  (Blijven) spelen en veel buiten zijn. Volgens mij de essentie van het leven en de middelen om (blijvend) contact te maken. Theater & Natuur, mijn twee grootste passies en specialisaties.

Spelenderwijs:

Mijn specialisatie is spel (clownerie) inzetten ter bevordering van persoonlijke en artistieke ontwikkeling in combinatie met doelgroep/persoonsgericht werken. Medewerkers van kinderdagverblijven, scholen, verzorgingstehuizen, ziekenhuizen en mensgerichte organisaties ondersteun ik in het nog beter contact maken met patienten, clienten, leerlingen, klanten of collega’s. Acteurs, performers en clowns bied ik verdieping aan in het vak en ondersteun ik in het nog beter contact maken met zichzelf en hun publiek. Daarnaast maak ik in opdracht theatereducatie voor organisaties of theatergezelschappen.

Moestuinderwijs:

Mijn specialisatie is natuur (moestuinieren) inzetten ter bevordering van persoonlijke ontwikkeling in combinatie met het creëren van bewustzijn voor duurzaamheid, gezonde voeding, de seizoenen en onze aarde. Kinderen geef ik moestuinlessen in de klas en in de tuin (op school of locatie), ik ontwerp educatief materiaal én ondersteun organisaties en particulieren in het ontwerpen van toegankelijke, kindvriendelijke moestuinen die gegarandeerd veel oogst opleveren. Dit doe ik onder de naam van De Moestuinschool, opgericht door mij in 2023.

Clownerie
Clownerie
Clown training| Amateurs en professionele spelers

Je wilt je verdiepen in de clownerie? Meer open, nieuwsgierig en losser in het leven staan?
Of misschien droom je ervan om clownerie tot je vak te maken? Ik geef op aanvraag introductieworkshops, masterclasses en trainingen.  

Contact maken
Contact maken
Contact training| Zorg - instellingen, scholen, kinderdagverblijven etc.

Wat is de basis van contact maken? Ik geef concrete tools die direct toepasbaar zijn op de werkvloer. Hoe kom je bij jouw kracht en herken je die van de ander? In de vorm van workshops, lezingen en coachingstrajecten. Altijd de nodige luchtigheid, humor én diepgang. Want beweging, daar gaan we voor!

Theaterles
Theaterles
Spel training| Kinderen en jongeren

Door te Spelen werken aan talent- en cultuurontwikkeling of juist werken aan zelfvertrouwen? Het kan allemaal. Ik geef theaterlessen voor kunsten- organisaties en op scholen. Losse workshops of reeksen. Van theatersport, maskerspel, basis theaterlessen tot clownerie. Want tja, grote kans dat de rode neus ook de hoek om komt kijken. 

Moestuinles
Moestuin & natuureducatie| Scholen, bedrijven, particulieren.

Met je handen in de aarde leren waar ons eten vandaan komt en hoe je die zelf kunt kweken? Ik geef moestuinlessen op scholen, ontwerp educatie materiaal en ondersteun particulieren en bedrijven in het opzetten van moestuinen. Volg mijn eigen moestuin op instagram  >  @demoestuinschool

Logo rond wit.jpg
bottom of page