top of page

Over mij

Geboren in 1986 in leiden. In 2010 studeerde ik af als docent Theater aan de HKU in Utrecht. In 2021 studeerde ik af als pedagogisch medewerker Kinderopvang. In 2022 certificeerde ik mij als moestuincoach bij IVN natuureducatie en Permacultuur Designer. Na 15 jaar met name spel als middel in te zetten in mijn werk, kreeg ik behoefte mijzelf verder te ontwikkelen en nieuwe dingen te leren. Nu heb ik de missie om, naast theatereducatie, ook natuureducatie toe te voegen aan mijn werk. Volgens mij is spelen en verbinden met de natuur de basis van het leven. Regisseur, docent, coach, begeleider, pedagoog. Spelenderwijs of Moestuinderwijs. Here i am. Hieronder een kijkje in mijn CV.

Natuur
educatie
Logo rond_edited.png
Moestuinlessen, natuureducatie, moestuincoaching en inspiratie. 
 

Kinderen (en volwassenen) met hun handen in de aarde krijgen, vind ik echt te gek. Je hoeft mij niet te vragen hoe belangrijk ik het vind dat dit een vast onderdeel zou moeten zijn van je opvoeding, school of werkplek. Leren hoe de aarde werkt en waar je eten vandaan komt. Sinds 2022 leven wij met een grote moestuin, voedselbosje en dieren op de Veluwe en is De Moestuinschool opgericht. Ik ontwerp natuureducatie, geef moestuinlessen, begeleidt organisaties in het opzetten van eetbaretuinen en geef rondleidingen en workshops. Dit kan op locatie of bij ons thuis. Je kunt me ook volgen op Instagram @demoestuinschool

Acteur
Acteur

Al voor mijn tijd op de HKU (2006-2010) speelde ik in educatieve theatervoorstellingen (Kiss & Ride van VVN) of tv (LinkK, omrop Fryslan). Professioneel speel ik sinds mijn afstuderen geregeld voor gezelschappen en 10 jaar lang vanuit mijn eigen opgezette gezelschap Heer Otto. Op dit moment speel ik als inval actrice de voorstelling ' Voor je het weet, zijn ze groot" bij BRUIS theater. Een interactieve terugspeel voorstelling over opvoeden. Educatief, interactief, beeldend, fysiek en met humor is het (jeugd) theater dat mij op het lijf geschreven staat.

Pedagoog
Peuteropvang Maartje | Peuterjuf

Tussen 2007 en 2012 en opnieuw vanaf 2020 werk ik als pedagogisch professional in de kinderopvang. Met kinderen bezig zijn en een deel mogen uitmaken van hun ontwikkeling, vind ik fantastisch. Van 2020-2021 werkte ik als vaste medewerker (en moestuinbeheerder) bij het antroposofisch kindercentrum Pantha Rhei in Amersfoort en op dit moment als invaljuf bij antroposofische peuteropvang Juf Maartje in Apeldoorn. In mei 2021 heb ik, omdat docent drama geen geldig diploma meer is, de opleiding Pedagogisch medewerker Kinderopvang niveau 3 afgerond op het ROC in Utrecht. 

Theater
educatie
In opdracht| Ontwerp theatereducatie

Na jarenlang zelf het educatiemateriaal voor mijn eigen voorstellingen te hebben ontworpen, ontwerp ik nu in opdracht lesbrieven en educatiemateriaal voor andere gezelschappen. Mijn jarenlange ervaring als theatermaker en mijn achtergrond als docent en pedagoog, maken dat ik dit hele uitdagende en leuke klussen vind om te doen. Recentelijk ontwierp ik het educatiemateriaal voor De Vreselijk Vieze voorstelling van Milan Boele van Hensbroek. Druk op de foto voor een voorbeeld.